A felújítások jolly jokere – a vinyl padló lerakása csempére

vinyil padló

Sokak számára első hallásra kicsit idegenül hangzik a vinyl padló elnevezés, mások pedig a régi PVC-vel keverik, a vinyl padló valójában egy tartós, esztétikus és minőségi burkolólap, amivel most közelebbről is bemutatunk.

Mi az a vinyl padló?

A vinyl padló négyrétegű, melynek alaprétege a stabilitásért felel. Ezt követi a fotóréteg, azaz a mintázat, majd a PVC védőréteg, illetve egy elasztikus felületi védőréteg, amely 0,5 milliméter vastagságú és az ellenállóságért felel.

A vinyl padló előnyei

vinyl padlóA vinyl padló az egyik legnépszerűbb anyag, mivel számos jó tulajdonsága van. Ilyen például, hogy lerakásához nem kell szakembernek lennünk, hiszen lerakása egyszerű.

Mivel a lerakás kevés kosszal jár, így mindenki szívesen alkalmazza, akár felújítás során is, hiszen nem kell annyit takarítani utána, mint például a laminált padló lerakása esetén. Emellett nehezebb bútordarabokat is elbír, jó ellenállóképességgel rendelkezik.

A fenti tulajdonságok mellett nem elhanyagolható, hogy a vinyl padló vízálló, amelynek köszönhetően kényes helyiségekben, így például a fürdőszobában, konyhában vagy az előszobában is alkalmazható.

További előnye, hogy különböző stílusokban és több színben is kapható, így mindenki megtalálja a számára megfelelőt.

A vinyl padló ápolása

A felület előnye, hogy nem túl kényes, így elegendő, ha a nagygépeink lábát ellátjuk valamilyen védőanyaggal. Ezen kívül ápolás tekintetében a porszívózás, langyos, tisztítószeres felmosás javasolt.

vinyl padlóTermészetesen gépi tisztítása is lehetséges, azonban csak az erre a célra kialakított tisztítófejjel.

Az évek múlása sajnos a vinyl padlón is nyomot hagyhat, azonban könnyedén tudjuk cserélni, ha pedig mégsem szeretnénk váltani, akkor szakember segítségével, egy utólagos bevonattal könnyedén újjá varázsolhatjuk padlónkat.

A vinyl padló lerakása csempére

A vinyl padló kapcsán sokakban felmerül a kérdés, hogy vajon le lehet-e rakni csempére. Természetesen igen, hiszen a vinyl tökéletesen alkalmas bármilyen kemény felületű burkolatra. Lerakás előtt az aljzatkiegyenlítésre, hibák elfedésére kell figyelni, ezzel is biztosítva, hogy a vinyl egyenletes talajon lesz elhelyezve.

vinyl padlóTovábbá fontos, hogy egy vékony bevonó réteget és ragasztót is elhelyezzünk a csempén még a vinyl lerakása előtt, illetve javasolt vastagabb vinylt választanunk, mert így biztosak lehetünk abban, hogy nem fog belesüllyedni a fugavonalakba.

Reméljük most már sokkal jobban átlátható, hogy milyen esetekben és hogyan alkalmazható a vinyl padló.

Kapcsolat