Fürdőszobacsempe ötletek – középpontban a hosszú távú minőség

fürdőszoba

A fürdőszobacsempék sokszínűek lehetnek. Ma már a divat rendkívül meghatározó, így a különleges színek mellett, új anyagok is megtalálhatók a kínálatban. A legfontosabb azonban, hogy fürdőszoba csempénk ne csak szép, de tartós is legyen. Most a tartós fürdőszobacsempe ötletekre adunk néhány tippet.

Csempék mérete

Fürdőszoba tervezéskor vagy felújításkor gyakori kérdés, hogy milyen méretű csempe a megfelelő a fürdőszobába. A kínálatot átnézve jól látható, hogy az évek előrehaladtával egyre nagyobb csempék találhatóak meg a polcokon.

Napjainkban elsősorban a téglalap alakú csempék népszerűek. Fontos azonban kiemelni, hogy nem mindegy mekkora méretű fürdőszobát szeretnénk kicsempézni, ennek fényében ugyanis az ideális csempe mérete változhat.

Divatos fürdőszoba csempe minták

fürdőszobaA fürdőszobai csempék esetében is nagy szerepet játszik az éppen aktuális divat. Éppen ezért viszonylag rövid idő alatt ki is futnak az egyes termékek a kínálatból. Hogy ne érjen minket kellemetlenség, javasoljuk a saját stílust is belevinni a fürdőszoba mintába, hiszen a fürdőszobát általában viszonylag ritkán újítják fel az emberek.

A fürdőszoba esetében gyakori, hogy általában csak 1-2 színt használunk, és inkább dekorelemekkel, dekorcsíkokkal tesszük izgalmassá a megjelenését.

Ma már tényleg rengeteg különféle fürdőszoba csempe minta megtalálható a piacon, így mindenki megtalálja a maga számára megfelelőt.

Amennyiben tanácstalanok vagyunk, milyen fürdőszobai minták lennének megfelelőek fürdőszobánkba, úgy javasoljuk kész fürdőszoba képek nézegetését a különböző inspirációs oldalakon.

fürdőszobaCsempék minősége

Gyakori kérdés, hogy meghatározza-e a minőséget, hogy milyen színű csempét választottunk. Nagy általánosságban megállapítható, hogy a sötétebb színek kopásállósága alacsonyabb, a világosabbak tartósabbak, azonban ez függ a márkától is.

Ha nem vagyunk járatosak a különböző márkákkal, akkor érdemes megnézni a csempe hátlapját. Ez minél sötétebb, annál gyengébb minőség. Erről már az ár is árulkodhat, azonban érdemes mindig több szempont szerint megnézni a számunkra szimpatikus darabot.

Csempék száma

fürdőszobaAmennyiben már tudjuk, hogy milyen méretű és színű csempére van szükségünk, a kívánt mintát is megtaláltuk, úgy már csak ki kell számolni hány darab csempére lesz szükségünk. Ez általában az egyik legegyszerűbbnek tűnő – mégis az egyik legtöbb bosszúságot okozó feladat.

Nem árt, ha mindig kicsit több csempét vásárolunk, mint amire ténylegesen szükségünk van. Ennek oka, hogy a gyártók viszonylag kis ideig forgalmazzák a termékeket, így ha pár év múlva váratlan helyzet áll elő (pl. csőtörés), ami miatt a csempét cserélni kellene, akkor több kellemetlenségtől is megóvhatjuk magunkat.

Ahogyan a fentiekben olvasható a fürdőszoba csempe ötletek tárháza széles, a minőség azonban több mindentől is függ. Bízunk benne, hogy segítettünk eligazodni a fürdőszoba csempe minták sokaságában.

Ha pedig megvan az elképzelés, termékeink között minden csempézéshez szükséges anyagot megtalál, keresse szakértőinket, akik örömmel segítenek Önnek!

Kapcsolat