Így lesz a legjobb választás a masszázsmedence

masszázsmedence

A masszázsmedence vásárlásánál fontos a felszereltség, a férőhelyek száma, a funkciók, a küllem. A masszázsmedence elhelyezése is tervezést igényel. A szempontokat és a vásárlás előtti tesztelés lehetőségeit tekintjük át a VitalSpa információi alapján.

Már kültérben is

A szabad ég alatt számtalan élmény várja az embert: nyaranta nappal a simogató napsugarak, kellemes szellő, éjjel a ragyogó csillagok és az éjszaka fényei, illatai, titkai. A tél beköszöntével a gőzölgő víz felett körbenézve gyönyörködhetünk a téli tájban.

A wpc (kompozit anyag) oldalburkolattal gyártott masszázsmedencék az erős napsugárzás, a hőmérséklet-ingadozás műanyag burkolat károsító hatásainak ellenállnak, ezért elég tartósak a kültéri használathoz.

A Thermowood faburkolat esetében sem kell aggódni a masszázsmedencét érő időjárási viszontagságok miatt.

Kifejezetten jó, ha nagy terasz tartozik a házhoz, itt is helyet kaphat a masszázsmedence. Karnyújtásnyira a konyha a behűtött italokkal, közel a fürdőszoba, a pezsgőfürdő utáni zuhanyzáshoz.

Pozitívum még, hogy a ház közvetlen közelében való elhelyezés esetén nincs messze a víz- és villanyhálózat, nem kell felforgatni nagy területet a vezetékek bekötése érdekében.

A nagy hatásfokú hőszigetelésnek és melegítő rendszernek, amely folyamatos temperálást biztosít a víznek 35-40 fokon (ki hogyan szereti), a masszázsmedence még a januárban hidegekben is komfortosan használható.

masszázsmedenceFedett térben, de szabadon

Egyre elterjedtebb ugyanakkor, hogy az úszómedencét, szaunát és

a masszázsmedencét a lakórésztől távolabb, egy külön erre a célra épített wellness házikóban helyezik el.

Így mentesül az ember a lakásból kiszűrődő zajoktól, zavartalanul tud pihenni és felfrissülni.

A faházak kellemes környezetet biztosítanak a pihenéshez, olyan érzést keltenek az emberben, mintha valóban elutazott volna egy távoli helyre, messze a mindennapi gondoktól. A masszázsmedencében ülve könnyű elképzelni, hogy az épületből kilépve havas hegycsúcsok vagy a tenger látványa fogadja az embert. A forró fürdőben a nem csak a víz, a fantázia is pezsegni kezd.

Gondoskodni a biztonságról

Ha sikerült döntést hoznia a masszázsmedence elhelyezését illetően, akkor már csak a megfelelő körülményeket kell biztosítania a balesetmentes használathoz.

A talaj legyen egyenes és szilárd burkolatú, melyen stabilan áll majd a masszázsmedence. A víz elvezetését is meg kell tervezni, hogy a kiszálláskor, vagy akár a leeresztéskor kifolyó víz ne okozzon balesetet.

Ha a szabad ég alatt áll a masszázsmedence, akkor jól jöhet egy árnyékoló erős napsütés esetére.

Romantika és család

A masszázsmedence megfelelő helyének és természetesen az ideális típus kiválasztásakor érdemes figyelembe venni azt is, hogy kik fogják használni.

A kisebb modellek, melyeket páros használatra szánnak, elhelyezhetőek a szabadban és fedett térben egyaránt.

Ha népesebb a család és gyermekek is vannak, jó, ha a szabad ég alatt van a masszázsmedence, mivel így a kicsiknek lehetősége van játszani, szaladgálni a kertben, miközben a szülők a masszázs kényeztetése közben figyelhetik a gyerekeket.

Ők nyugodtan ki- és beszállhatnak, hiszen a nagy teljesítményű szűrőrendszer képes tisztán tartani a vizet nagyobb szennyezés (fűszál, homok) mellett is.

Ugyanígy praktikus a kinti elhelyezés, ha nagyobb baráti társaság bulizna a masszázsmedencében. Tökéletesen kiegészíti a grillezést, közös sütögetést egy kis meleg vizes pezsgés. A beépített audio rendszer és DeLuxe LED világítás használatával pedig igazi partihangulat teremhető.

Próba a vásárlás előtt

Ha fenti szempontok figyelembevételével megszületik a döntés, azt is szem előtt kell tartani, hogy ez a relaxációs élményeszköznek hosszú évekig kell szolgálnia. Ha nem megfelelő a mérete, akkor sokkal több bosszúságot fog okozni, mint kellemes percet. Éppen ezért – bár furcsán hangzik – próbáljuk ki a kiszemelt medencét mielőtt a kasszához fáradnánk.

Igaz, hogy masszázsmedencét venni sem fürdőruhában szoktak, de a medencék úgynevezett száraz kipróbálása akkor is javasolt.

A masszázsmedencék ugyanis különbözőek, és ahogy különböző környezetbe eltérő masszázsmedencék telepíthetők, úgy a felhasználóktól is függ, hogy milyen az ideális méretű és formájú medence egy adott háztartásba.

masszázsmedenceFontos a méret

Nem vagyunk egyformák és a kelleténél kisebb medence közel sem fogja azt az élményt nyújtani, mint az, amelyikben kényelmesen elférünk. A masszázsmedence lényege ugyanis a pihenés, a tökéletes kikapcsolódáshoz pedig olyan körülményekre van szükségünk, amelyek között abszolút ellazulhatunk.

Egy méreten aluli masszázsmedence pedig nem nevezhető ideálisnak, könnyedén olyan érzése lehet a benne ülőnek, mintha egy szimpla fürdőkádban, vagy egy dézsában ülne.

Optimális esetben persze az lenne a legjobb, ha a hidromasszázs funkciót is le tudnánk tesztelni, de erre csak akkor nyílik lehetőségünk, ha előre felkészülünk a fürdésre. A szárazpróbával azonban azt is ellenőrizhetjük, hogy a fúvókák jó helyen vannak-e, nem zavarnak minket az elképzelt pihenés közben.

Fürdőpróba élesben

Van olyan bemutatóterem, ahol – előre egyeztetett időpontban – működés közben is meg lehet bizonyosodni arról, hogy valóban megfelel-e az adott medence az elvárt igényeknek.

Meg kell róla győződni, hogy az adott darab elég mély, elég széles a számunkra. Tapasztaljuk meg, hogy kényelmesen elférünk-e benne, azaz nem túl kicsi, nem túl nagy! Fontos eldönteni, hogy milyen célból vásároljuk a medencét: van ugyanis olyan, amely csak ülőhelyekkel van ellátva, de természetesen ülő- és fekvőhelyes változatokat is szép számban kínálnak.

Vizsgáljuk meg, hogy számunkra ideális-e a fúvókák elhelyezkedése! Ez fontos szempont pl. azoknak, akik kifejezetten a masszázs funkciót részesítik előnyben, és fájós testrészeiket kezelnék a vízsugarakkal.

Kacsoltassák be a masszázsmedence fényjátékait, nézzék meg, milyen színekben képes majd pompázni a vízfelület a sötétedés utáni órákban.

Ha jól választunk, hosszú időre olyan masszázsmedence tulajdonosává válhatunk, amely,

segíti a nyugodt alvást, hasznos ízületi és izomfájdalmak, gerincbántalmak, de még a narancsbőr ellen is, erősíti az immunrendszert, hamarabb kigyógyulunk általa a náthából,

ellazít, szórakoztat, testi és lelki élményekkel tölt fel.

A tökéletes masszázsmedence kiválasztásában segítenek munkatársaink.

Forrás: hufbau.hu

Kapcsolat