Teljes körűen a fürdőszobai kiegészítők fontosságairól

Fürdőszoba

Egy lakás vagy ház építése, felújítása után fontos, hogy a környezet és a benne lévő tárgyak összhangot képezzenek. A folyamat során jellemzően a padló, a falazat burkolása, a csempe színe, struktúrája, mintázata dől el leghamarabb. A leggyakrabban használt helyiség egy lakásban a fürdőszoba. Milyen fürdőszobai kiegészítők létfontosságúak? Milyen anyagból készüljenek? Hogyan lehet őket felszerelni? Hova helyezzük el?

Általában a fürdőszobai kiegészítők szoktak a legutoljára eszünkbe jutni, pedig a környezet és a tárgyak összhangja sokkal barátságosabbá teheti a helyiséget.
Még a legdrágább anyagokból összeállított és felépített fürdő hangulatát is el tudja rontani, ha nem odaillő, szemmel láthatóan olcsó anyagokból készült kiegészítőket helyeznek el benne.

Melyek a leggyakoribb fürdőszobai kiegészítők?

Ha igényesek vagyunk, nem lehet megúszni a fürdőszoba felújítását új kiegészítők beszerzése nélkül. Van egy csomó tárgy, amire biztosan szükségünk lesz:

  • Szappantartó, szappantartó tálka
  • WC Papír tartó
  • WC kefe tartó
  • Törölközőtartó
  • Fali akasztók
  • Fürdőszobai szemetesek
  • +1 az extra higiéniáért: érintés nélküli szenzoros szappan adagoló

Milyen anyagból legyenek a fürdőszobai kiegészítők?

A kiegészítők színe, anyaga és formája az elsődleges szempont, amit figyelembe kell venni vásárlásnál. Ügyeljünk, hogy a tárgyak ezen tulajdonságai harmonizáljanak a fürdőszoba stílusával. A boltokban számtalan lehetőség közül választhatunk.

szappantartóFém hatású és fémből készült fürdőszobai kiegészítők

Egy fürdőszobába érdemes tartós eszközöket vásárolni, de sajnos elég sok kiegészítő műanyagból készül, csak fém színűre van festve. Sokkal jobban járunk, ha valódi fémből készült, csiszolt fém borítással vagy burkolattal ellátott kiegészítők mellett döntünk, még ha ezek magasabb árkategóriát is képviselnek. Az igényesebb megjelenés mellett a szálcsiszolt felület gyönyörű és letisztult hatást kelt és a tisztaság érzését kölcsönzi.
Ezek a tárgyak hosszú ideig hű társaink lesznek, viszont kényes felületük miatt csak speciális tisztító vegyszerekkel szabad kezelni, különösen a karcolást okozó szemcséket tartalmazó tisztítószereket, porokat, súrolószereket kell elkerülnünk.
A rozsdamentes acélból készült robusztus, szálcsiszolt kiegészítők remek kiegészítői egy fürdőszobának és jól bírják a tisztítószereket. Az alumíniumból készült kiegészítők esetében a felületet óvatosan kell tisztítani, mert egyes tisztítószerek (pl. zsíroldók) hatására mattá válik a felület, rosszabb esetben elszürkül.

fürdőszobaEgyedi stílusú fa és műanyag kiegészítők

A kiegészítők esetében próbáljuk elkerülni a szokásos formatervvel készült változatokat, hiszen a standard kiegészítők, adagolók inkább az átlagos hatást fogják kelteni. Ha különleges formájú és színvilágú tárgyakkal rendezzük be a fürdőszobát, elérhetjük, hogy a fürdőszobában eltöltött idő exkluzív élmény legyen.

A közhiedelemmel ellentétben nem csak méregdrága kiegészítők adhatnak igazán prémium hatást egy fürdőszobának. Mind fából, mind pedig műanyagból elérhetőek igazán igényes és egyedi darabok.

Amennyiben fából készült kiegészítőket választunk, javasolt a tömörfából készült darabok mellett dönteni. A legnépszerűbbek a bambuszból készült kiegészítők. Arra azonban figyelni kell, hogy ezeket nem szabad, hogy rendszeresen víz érje, vagy tartósan vizes, nedves ruhát helyezzenek rá.

fürdőszobaMDF-ből készült kiegészítők

Egyes kiegészítők un. MDF lapból (medium-density fibreboard, am. „közepes sűrűségű farostlemez) is készülhetnek, amelyből habár mutatós és esztétikus kiegészítők készülnek, nem igazán alkalmas fürdőszobai használatra. Érzékeny a párás környezetre és a nagyobb, erősebb hőhatásra is.

Milyen színeket válasszunk?

A kiegészítők esetében már-már megszokott, hogy vagy fémes vagy fehér színben kaphatóak. Ez azonban mégsem teljesen igaz. Ma már számos kiegészítő, például kézfertőtlenítő vagy szappan adagoló, törölközőtartó, stb. kapható többféle színben és mintában. Nem érdemes túlragozni, a lényeg, hogy harmonizáljanak a környezettel.

törölközőtartóHova és hogyan helyezzük el?

A pultra helyezhető vagy földön álló kiegészítők praktikusak, hiszen oda rakjuk, ahová akarjuk, és szükség esetén áthelyezhetőek másik helyre.
Érdemes masszív és stabil megoldást választani WC papír tartóknál és törülköző tartóknál, hiszen ezek a leggyakrabban használt kiegészítők egy fürdőszobában.

A falra helyezhető dolgok azért praktikusak, mert könnyű tisztán tartani a környezetüket. Különösen praktikus például a falra szerelhető WC kefe tartó vagy a WC papír tartó, mert a rendszeres takarítás és felmosás lényegesebben könnyebb alatta. Ha hosszú időre tervezünk egy kiegészítővel, akkor a fúrás a legstabilabb megoldás. Nagyon kell figyelni arra, hogyan kezdünk hozzá a fúráshoz, mert ha nem a megfelelő módon fogunk hozzá, akkor könnyen megrepedhet vagy akár szét is törhet!
Ha meg akarjuk úszni a fúrást, választhatunk a falra ragasztható, vagy vákuumos megoldások közül, amely tapadókorongok segítségével tarja a kiegészítőt a helyén.

Ha fürdőszobai kiegészítőket keres, nézzen be üzleteink egyikébe!

Kapcsolat